Melodikryss 15

L3 Vem är författaren till grundidén av serien? Nobody does it better heter låten….en James Bond låt känner jag igen… Ian heter skaparen.

L2 V6 Vad heter TV-serien på svenska och vilket dansband söker man? En dubbelfråga där man spelar Arvingarnas Chilla-låt..o visst fanns det en TV-serie som också hette Arvingarna.

V14 Ett tjejnamn söker man här… Jag har ingen aning och ingen o fråga heller…. Men det tjejnamn som går in är Ina, så jag gissar på det.

L1 En svensk filmstjärna…hennes förnamn. Ännu en Bondfråga, för det är Write me a love song med bondbruden Isabella Scorupco. Kommer ihåg att min pappa fick hennes LP :)

V8 o V10 En dubbelfråga. Vem sjunger? Hennes efternamn söker man. Samt vilken bokaktuell kvinna har gjort låten i revy? Det är en opera och Ernman är typ den enda operasångerska jag känner igen så den tar jag. En annan svensk stjärna som är aktuell med en biografi är Zara Leander. Det vet jag bara för att melodikrysset tidigare lärt mig att Zara finns.

V1 Man söker det kvinnan i melodin vill ha… hör att det är en instrumentalversion av Galenskaparnas ”Pappa jag vill ha en italienare:) Galenskaparna kan jag!!

L4 När på året passar låten att spelas? Känner inte igen låten men i krysset går april in…ligger ju i tiden i så fall, så jag chansar på det.

L5 Vem sjunger? Förnamnet sökes…. Man hör direkt att det är Eva Dahlgren eftersom hon börjar alla sina låtar likadant med ett svagt svagt stön :)

L11 o V13 Dubbelfråga… Svenska titeln och refrängen på Bacharachs ”This guy is in love” som man känner igen från P4 med Svante Thuresson som brukar sjunga ”Du ser en man”

V9 Vem är radiolegenden? Ingen aning här, får ringa en livlina från en annan generation tror jag. Vet att mamma sitter i husvagnen och lyssnar nu för dom körde ner vagnen till campingen igår. Dom ger mig Langer.

V15 Vem har skrivit musiken till musikalen? Man sjunger om ”Springtime for Hitler” antar att det borde vara ”Det våras för Hitler” logiskt så… Mel Brooks gjorde den musikalen.

L7 o L12 Dubbelfråga igen…vilka sjunger i duetten? Man spelar en gammal goding där jag känner igen Povel Ramel. Och låten han sjunger ”Släkthuset” gjorde han med Gunwer.

17909503_242640489536616_1364345383_n

 

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>