Barnlösa Fröken Tvärsemot

Igår blev vi Farbror Göran och Faster Anna åt en liten tös :) Härligt och stort. Jag tycker det är först när någon ur ens egna familj får barn som man fattar hur stort det är. Det är ju lite av ett under varenda gång någon blir på tjocken och kläcker en bebis…men det är först när det kommer nära inpå som man fattar den storheten tycker jag. Kan bara tänka mig hur det blir om man själv får unge någon gång.

När man har sambo, tryggt jobb och är en bit över 30 är det ett jäkla pikande om just ungar. ”Är det inte er tur snart att skaffa en liten” – en standard kommentar från alla håll. Verkligen alla håll!! Och om jag går på fest utan att dricka…Jisses vad rykterna går, folk kör viskleken och jag har i panik fått häva både snapsar och dra i mig två cigg på raken för att motbevisa folk.

Det värsta är att det inte finns någon vett o etikett bland frågvisa och pikande människor. Jag har i min lilla vänskapsskara 3 vänner som kämpat ihjäl sig för att bli på tjocken. Som gått igenom hela hormon och IVF-resan och under resans gång, som inte är en lätt resa att gå igenom, fått ta pikar och kommentarer dagligen. Om folk bara visste hur deras små smilande kommentarer kan gå rakt in som knytnävar som kramar åt både mage och strupe på en. Kvinnor som står där och ler tillbaks mot pikarna men storbölar på insidan var gång kommentarerna faller. Kvinnor som får en klump i magen av pikarna och själva står och vet att klumpen i magen är det enda som självmant kommer att växa där inne. Så snälla! Sluta pika och kommentera! Stressen och påpuschandet från omgivningen lär inte hjälpa någon att bli gravid!

Själv har jag dessutom en ådra som gör att när folk tjatar vill jag göra tvärtom. Sådan har jag alltid varit. Ett barnsligt beteende som jag tyvärr inte växer ifrån. Så nu när man letar hus och familj o vänner så gärna vill att man ska hitta ngt och skickar annonser och länkar till hemnet blir jag fröken Tvärsemot. På engång bubblar en känslan upp i kroppen. ”Vill inte ha deras fula hus!” eller ”Tänker faan inte skaffa några jävla ungar!”.

Jag tror det har att göra med att jag vill klara allt själv i kombination med att jag hatar uppståndelse. Jag letar hus nu. Och då vill JAG hitta mitt hus. Jag vill inte att ngn ska ta det ifrån mig. Lite som att leta påskägg och så kommer ngn annan jävla unge o ropar ”Anna, ditt ägg ligger här borta”. Det tar ju bort hela glädjen med påskägget. Och det är likadant med barn. Jag vill ha barn för att Göran o jag vill ha det. Inte för att andra tycker att det passar eller för att samhället bestämmer att det är nästa steg för oss. Att bli på tjocken under alla andras förväntningar är ju skitsurt. O om folk så gärna vill ha bebisar till världen kan de väl avla en själva då och inte pracka på min livmoder massa jobb.

Till alla som tjatar om barn brukar jag säga att jag letar kennel och att schäfervalpar är den enda bebisdoft som jag tänker hålla i min famn….och visst doftar dom ljuvligt.

18035583_244655252668473_464881479_n

Det är snart 7 år sedan Troja var en doftande liten skit och jag tror jag måste köpa henne kompis så fort vi hittat ett hus till oss och en trädgård till Troja. Hon måste ju ha ngn att leka med på tomten.

Idag blir det plugg ute på bryggan. Solen skiner och det är blir perfekt att sitta ute o plugga medan Troja plaskar i ån och gräver på stranden…nytta för matte och nöje för jycken.

Senare får det nog bli loppis igen… Fyndade en blå pokalskål o en gedigen väckarklocka sist :)

18051824_244655016001830_1618732859_n18034746_244655009335164_690987729_n

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>