Studentliv…

För tillfället så har jag massa tid hemma. Detta eftersom jag pluggar hemifrån just nu… Att kunna läsa på distans var det enda krav jag hade när jag sökte linje i vintras. Jag var så trött på att pendla och aldrig komma hem så jag var helt enkelt tvungen att pausa min vardag på ngt vis. Att gå ner i tid o plugga fick bli lösningen.

Oftast fungerar det alldeles ypperligt. Jag lägger upp dagen som jag vill och det jag läser är lagom svårt ( läs superlätt ) och jag hinner med massa annat också på mina jobblediga studiedagar. Dessutom kan jag bara rulla ihop dator, internet och böcker och ge mig av för att plugga var jag vill. Så sköna dagar kan jag åka till utsikten, Västersjön eller bryggan och slänga ut jycken samtidigt som jag sitter och läser. En sådan dag hade jag i onsdags. Jag pluggade på bryggan och Troja sprang i plurret med sin boll varvat med Gåsspaning. Vi blev båda lagom trötta i huvudet.

18072882_245742855893046_1656325493_n

Dock dyker det upp dagar då jag hatar att plugga administration och företagsekonomi! O det är alltid lärarnas fel. Administrationen går lätt, företagsekonomin lite knivigare men överkomlig. Men när man sitter o ska göra prov på uträkningar och inte får alla fakta man behöver i frågorna utan det handlar om att gissa sig till vad de menar, eller när de har med slamkrypare i frågorna. Då vill jag bombhota skolan lite grann. Eller när man i uppdragen som ska lämnas in får uppgifter som att ”reflektera över kursens innehåll och motivera hur du ska lägga upp dina studier”. Jag blir på riktigt så arg så jag vill ringa o sura för lärarna. Här pluggar jag 100% och arbetar 60%, och dom vill att jag ska lägga tid på att resonera och tala om för dom vad kursen innehåller….!!!! Vilken bra administratör jag blir genom dom uppgifterna!!

Ibland känns det som att man i Sverige idag ska plugga eller gå kurser för att typ veta hur man doppar en tepåse på arbetsrasten.

Sug på den här…. Ni har en hund som kliver på en glasbit och skär sönder en trampdyna. Ni får två val… 1. Gå till en person som studerat till veterinär i 5 år och är nyutexaminerad. 2. Gå till en person som inte läst en dag på veterinärprogrammet men som gått bredvid en veterinär i 5 år och utfört allt praktiskt under hela tiden. Vilken är bäst på att sy ihop trampdynan?

Sverige älskar kurser och utbildningar… Jag gör det när jag får en go dag vid bryggan. Dagar som idag vill jag dock lipa och snyta mig i läroboken.

18051526_245742815893050_1951782496_nDrar till garaget nu o modifierar metallskrot jag kommit över… 😉 Ska bli en påskpresent till mamma, som bjuder på Påskmiddag retroaktivt en vecka senare.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>